Een intercity, dat is het; een trein die kanker heet en waarvoor je een kaartje in handen gedrukt krijgt. Van de ene op de andere dag ben je geen fulltime werkende vrouw meer, maar een patiënt. ‘Hoe lang heb ik nog?’ was mijn vraag. De schouders werden opgetrokken. Operaties en chemo’s volgden elkaar in een rap tempo op. En dan ineens ben je schoon. Blij, opgelucht, dankbaar! En dan denk je dat je na een paar weken herstel het leven wel weer op kunt pakken. Nou, dat viel vies tegen. Niet voor de artsen, die hadden dit verwacht. Wel voor mij. Afgezet op het perron van niemandsland. Alles achter de rug, maar je hoofd en je lijf staan los van elkaar. Ik wist er geen raad mee. En dan ga je zoeken op Internet naar lotgenoten. 

Veel adviezen werden gegeven en eentje daarvan was massage na kanker en zo kwam ik bij Debbie terecht. Een mooie website heeft ze, een indrukwekkende kennis van zaken. En daar viel ik voor; niet zomaar een massage, maar eentje die gebaseerd is op specialisme. Ik maakte een afspraak en voelde gelijk een klik. Hartelijk, meelevend en heel persoonlijk gericht. Ik kreeg grip op m’n lijf en voelde verbinding met mijn hoofd dat zo vol was van al die indrukken, angst en onzekerheid. Elk consult startte met bijpraten, doorvragen, kennis overdragen. Ik ging mezelf weer begrijpen en voelde me begrepen. De ene keer stelde Debbie een bepaalde behandeling voor. Een volgende keer vroeg ze waar ik behoefte aan had. Soms was het stil tijdens de massage, dan weer stelde ze vragen die me bewust maakte van wat ik doormaakte. 

Ik had veel last van neuropathie en Debbie liet me voelen dat mijn voeten nog leefden. Heerlijk was het! Ontspannend ook. Zomaar even tijd nemen voor je lijf dat het zo voor de kiezen had gehad. En dan die geuren…. Afgestemd op het doel van de behandeling. De hele dag rook ik ernaar. Als de massage erop zat, liet Debbie je nog even bijkomen onder een warme deken en dat was zo heerlijk. Langzaam weer de draad oppakken, even napraten, een nieuwe afspraak maken. Ik ben nu bijna een jaar verder en de behandelingen zitten er bijna op. Het waren momenten die ik niet snel zal vergeten. Hartelijk dank Debbie voor wat je betekend hebt tijdens een moeilijke periode in mijn leven!

×

Hoi!

Heb je een hulpvraag chat met mij op WhatsApp of stuur een email naar  unclosure@xs4all.nl

× Wat is jouw hulpvraag?