Zwangerschapsmassage

Afbeelding bijZwangerschapsmassage

Vanaf 1 maart 2017 neem ik geen nieuwe consulten voor zwangerschapsmassage aan. Cliënten die al in mijn praktijk komen voor zwangerschapsmassage blijf ik uiteraard behandelen.

Massagetherapie is een ontspannen manier om tijdens je zwangerschap voor jezelf en de baby te zorgen. Tijdens de zwangerschap gebeurt er veel in je lijf. Fysiek en emotioneel is er veel in beweging. Pijn in nek- schouder- en onderrug kunnen leiden tot een gebroken nachtrust. Een enkel woord kan al genoeg zijn om emotioneel te worden.
Massagetherapie nodigt je uit om even stil te staan bij jezelf en je zwangerschap.  Bovendien heeft massagetherapie een gunstig effect op de spierspanning, doorbloeding en stofwisseling.

Extra comfort

Een warmwaterkussen heeft een aangename temperatuur en biedt je lichaam extra comfort. Dit komt de weldadige beleving van de massage  ten goede. Verschillende massagevormen bieden uitkomst bij zwangerschapsklachten zoals:

massage therapie voor zwangeren

  • Vocht vasthouden
  • Stemmingswisselingen
  • Harde buik
  • Misselijkheid
  • Rug- en bekkenpijn

Overleg altijd met je verloskundige of gynaecoloog of er contra-indicaties van toepassing zijn waardoor massage (tijdelijk) niet is toegestaan.

Ervaringen

  • Kirsten, receptioniste
    Ik heb nooit kunnen vermoeden dat je massages en fijne gesprekken mij zoveel ontspanning en klachtvermindering konden brengen

Zoeken

Aangesloten bij

Logo VBAG

RBCZ logo

Tuchtrecht Complementaire Zorg