Massagevormen

Afbeelding bijMassagevormen

Toegepaste massagevormen
Welke massagevorm past nu het beste bij jou? Welke massagevormen pas ik bij jouw klachten toe? Dat zijn mooie vragen want massagetherapie is heel persoonlijk. Het is van moment tot moment maatwerk. Om je een indruk te geven in welke massagevormen ik bekwaam ben heb ik ze op een rijtje gezet.

Klassieke massage

is een massagevorm gericht op je spieren, pezen en gewrichten. Het laat je ervaren waar je spanning of ontspanning voelt. Door middel van knedingen en strijkingen wordt de bloedcirculatie, lymfestroom en stofwisseling in je lichaam gestimuleerd.

Voetreflexzone massage

gaat er vanuit dat het hele lichaam is terug te vinden op beide voeten. De reflexzones op je voeten corresponderen met organen, skelet, lymfestroom, maar ook je chakra´s. Deze staan in verbinding door zenuw- en energiebanen. Bij een voetreflexzone massage wordt je niet alleen fysiek aangeraakt maar ook op mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

13 Chakra’s massage *Nieuw

is een zachte massage gericht op de nieuwe tijds chakra’s. Hierbij worden de reflexpunten van deze 13 chakra’s via beide voeten gemasseerd. Door massage en visualisatie wordt de kracht van de nieuwe tijd chakra’s geoptimaliseerd waardoor stroming ontstaat. Het fysieke lichaam en energiesystemen zoals meridianen worden gevoed met de energie van onder ander het kosmische doorstroming chakra. Hierdoor wordt de kracht van bewustwording, spirituele groei en zelfverwerkelijking optimaal. De nieuwe tijd, ook wel het Aquarius tijdperk genoemd nodigt de mens uit om  te leven vanuit het hart in plaat van strijd en dualiteit (zonnevlecht chakra).

Metamorfosemassage

behandeld zones op beide voeten die reflecteren met de fase waarin jij je als foetus hebt ontwikkeld. In deze fase kunnen ´kiemen´ worden gelegd die blokkerend kunnen werken. Door zachte en rustige massage van deze zones op de voeten, handen en hoofd kunnen vastgezette energiën en emoties losgelaten. Zo kan er een essentiële verandering plaatsvinden in hoe je in je ‘eigen’ leven staat.

Energetische massage/Haptische massage

brengt je aandacht naar de energieverdeling in je lichaam. De energie wordt bijvoorbeeld ervaren in de vorm van verdriet, last, onderdrukking, boosheid, ontroering of pijn. Deze fijne massage nodigt je uit om contact te maken met wat er op onbewust niveau leeft. Dat wat er is mag gevoeld worden en er zijn. Dan hoeft er niet opnieuw strijd en spanning te ontstaan.

Nervus vagus massage *Nieuw

is een rustige en intensieve massage met aandacht voor nek, hals, keel, borstgebied en schouders. De Nervus vagus is de 10de hersenzenuw die het hart, ademhaling, keelgebied, spijsvertering en urinewegstelsel beïnvloed. De Nervus vagus wordt op zijn beurt weer beïnvloed door emoties. Precies het gebied dat hoofd en hart verbind. Omdat het kwetsbare gebieden zijn waar onbewuste emoties, trauma en spanning vaak vastgezet worden, is dit een welkome massage. Deze massage bevorderd de werking van de nervus vagus,
bijbehorende organen en balans tussen hoofd en hart.

Holistic Pulsing

werkt door middel van ritmische schudbewegingen en strechingen op en met het water waar je lichaam merendeels uit bestaat. Holistic Pulsing is een zachte, milde methode en berust op het idee dat waar beweging is, het ´stroomt´zoals de natuur constant in beweging is.

Chakra massage

heeft aandacht voor de zeven basischakra´s die vanaf je stuit tot aan je kruin aanwezig zijn. Ieder ´wiel´ vertegenwoordigd zijn eigen levensenergie en heeft invloed op je lichaamsfuncties. Onbalans van chakra´s heeft een blokkerend effect op je (levens)energie. Energie is samengesteld uit polariteiten. Bijvoorbeeld: koud/warm, vasthouden/loslaten, spanning/ontspanning, vluchten/vechten.

Bindweefsel/Deep tissue massage

wordt ook lichaamsreflexiologie of segment massage genoemd. Een segment wordt gevormd door een ruggenmergszenuw die in verbinding staat met een bepaald huiddeel, spieren, organen en het skelet. Bij bindweefsel massage wordt de huid opgepakt en als het ware gerold in diverse richtingen. Hierdoor worden ook de betreffende organen gunstig beïnvloed.

Fibromassage

is specifiek op Fibromyalgie afgestemd. Het geeft met name aandacht aan Tenderpoints (pijnlijk of teergevoelig punt) die over het hele lichaam aanwezig zijn. Voor de behandeling wordt een speciale op Fibromyalgie afgestemde massageolie toegepast die bestaat uit essentiële, natuurzuivere oliën.

Breussmassage

is een zachte, energetische en fijngevoelige rugmassage waarbij het zelfherstellend vermogen van de tussenwervelschijven wordt gestimuleerd. Deze milde massage wordt vaak toegepast in combinatie met Dorntherapie.

Chakra massage

Ervaringen

  • Marianne, gepensioneerd verpleegkundige
    Door je verschillende massagethechnieken en bewustzijnsoefeningen ben ik tot inzicht gekomen dat mijn innerlijke houding eigenlijk alles te maken had met mijn rugpijn

Zoeken

Aangesloten bij

Logo VBAG

RBCZ logo

Tuchtrecht Complementaire Zorg