Behandeling en aanraking

Afbeelding bijBehandeling en aanraking

In mijn praktijk gaat het ten eerste om jou. Een basis van vertrouwen en veiligheid tijdens de behandeling vind ik erg belangrijk. Ook inzicht en bewustwording spelen een belangrijke rol omdat de oorzaak van symptomen grotendeels op onbewust niveau ligt. Holistische massagetherapie betekent een compassievolle en uitnodigende aanraking om contact te maken met je lijf en gevoel. Juist hierdoor mag wat onbewust is, bewust worden. Hiertoe nodig ik je van harte uit.

Signalen en symptomen

Symptomen zijn een manier van je lichaam om je aandacht te vragen voor wat jouw opmerkzaamheid nodig heeft. Signalen als spanning, pijn of knopen in je spieren worden daarom niet ‘weg’ of ‘los’ gemasseerd. Deze worden juist benut om naar je lichaam te ‘luisteren’ en de boodschap ervan te begrijpen. Immers, wanneer jijzelf iets belangrijks te vertellen hebt wil je toch ook het liefst een serieuze luisteraar.
De kracht van holistische massagetherapie ligt in het voelen, erkennen en benoemen van dat wat er is.  Wanneer dit ruimte en acceptatie krijgt kan je energie weer stromen en komt het zelfgenezend vermogen van je lijf weer ten diepste op gang. In dit helingsproces begeleid en ondersteun ik je.

Eerste consult

Het eerste consult duurt 90 minuten en bestaat onder andere uit het intakegesprek. We bespreken je klachten, jouw hulpvraag en het behandeltraject. Dit consult bestaat ook voor een deel uit voetonderzoek en voetreflexzone massage. Voor jou is het een fijne manier om kennis te maken het holistische massagetherapie. Daarnaast neem ik de informatie uit het voetonderzoek mee in het behandeltraject.

VervolgconsultMassage

Voor een vervolgconsult kun je 60 of 90 minuten afspreken. Omdat het gaat om therapeutisch proces adviseer ik minimaal 3 behandelingen. Een  traject (uiteraard afhankelijk van de klacht en proces) bestaat gemiddeld uit 5 tot 8 consulten.

Misschien vraag je je af welke massage je moet kiezen? Geen zorgen! Als ervaren massagetherapeut hanteer ik de massagevorm(en) die het beste bij jou past. Naast HOLOS massagetherapie pas ik diverse complementaire behandelvormen toe. Daarmee kan ik je hulpvraag vanuit een breed spectrum ondersteunen. Je werkt dus met één vertrouwd persoon en hoeft niet telkens bij iemand anders opnieuw je verhaal te doen. Indien nodig verwijs ik je door naar een arts of specialist.

Ervaringen

  • Femke, horecamanager
    Ik heb me verbaasd over het feit dat de nare bijwerkingen van de chemotherapie veel minder heftig waren wanneer ik gemasseerd was

Zoeken

Aangesloten bij

Logo VBAG

RBCZ logo

Tuchtrecht Complementaire Zorg